Ook betalingsuitstel voor leningen op afbetaling door coronacrisis.

Niet enkel de eigenaars van een huis of appartement met een lopende hypotheeklening, maar ook wie als particulier een consumentenkrediet afsloot en door de coronacrisis problemen heeft met afbetalen, kan onder bepaalde voorwaarden uitstel van betaling krijgen.

Wanneer heb je recht op uitstel van betaling?

Eerder werd reeds betalingsuitstel verleend aan gezinnen voor de afbetaling van hun woonkrediet, maar ook de kleinere aankopen op krediet, zoals een auto, of een afwasmachine, kunnen financieel zwaar doorwegen voor wie door de coronacrisis minder verdient.

Wanneer je een lening op afbetaling of financiering afsloot, of de nulstellingstermijn* van je kredietopening valt in de periode tussen 1 mei en 31 juli 2020, dan heb je in bepaalde omstandigheden recht op betalingsuitstel.

De kredietverlener kan op vraag van de kredietnemer uitstel van betaling verlenen voor een termijn van drie maanden, die éénmalig met nog eens drie maanden kan verlengd worden.

Als dienstverlener voor hypotheken en leningen op afbetaling, maken wij je wegwijs in de voorwaarden:

  • De kredietnemer moet inkomstenverlies lijden door de coronacrisis.
  • Hij mag geen betalingsachterstand hebben van meer dan één maandaflossing op 1 april 2020.
  • De maandaflossing moet meer bedragen dan 50 euro.
  • De consument mag niet meer bezitten dan 25.000 euro.

Wil je beroep doen op deze uitstel van betaling? Neem dan onmiddellijk contact met je kredietgever. Dit is de financiële instelling aan wie je maandelijks betaalt die hiervoor het nodige in orde brengt.

Krijg je om de een of andere reden geen uitstel en heb je toch betalingsproblemen door de coronaperikelen? Stuur dan een e-mail met de vraag om hulp naar info@metrofinance.be.